Min frukostströ med dadlar och varma toner.
(null)

Den här gör jag ofta! Jag har smakat mig fram och experimenterat. Den är jättegod. 
Välj ekologiska ingredienser så långt du kan. Många av ingredienserna köper jag på Reco Market. De har ett stort sortiment med bra kvalitet. Deras havregryn är de bästa jag smakat. Tänk att det kan vara skillnad på havregryn. Men det är det. Deras är dessutom glutenfria. Beställde hem idag. De har en grymt god rawkakao, jättefin kvalitet på nötter och just nu är det halva priset på skalade hampafrön. Där finns också ett stort utbud på ayurvediska kryddor. Min, jag kallar den frukostströ, är varm och kryddig i tonen. När höstens råkalla kyla kommer fryser jag ständigt och det känns det som kroppen behöver värme. Min övertygelse är att man ska lyssna på vad kroppen säger. 
Här kommer mitt recept:
(null)

(null)
  • 3 dl kokosflingor
  • 3 dl skalade raw hampafrön. De innehåller mycket vitaminer och mineraler. Dessutom är dessa en rik proteinkälla, 32,6g protein/100gram. Det är det enda ätbara fröet med gammalinolsyra (GLA). Proteinet är fullvärdigt, det innehåller alla essentiella aminosyror.  Det är också en bra balans mellan  omega-6 och omega-3) 
  • 7 dl havregryn 
  • 1 dl chiafrön
  • 1 msk mald kardemumma
  • 3 msk ceylonkanel
  • 1-2 msk carob 
  • 2 krm vaniljpulver
  • 12 st färska urkärnade dadlar
  • 3 msk dadelsirap
  • 1/2 dl kokosolja (rumstempererad är lättast)
  • 1 krm himalayasalt
  • Hade jag haft puffad amarant hemma hade jag lagt i 2 dl.. och minskat havregrynen till 5 dl....men nu hade jag inte det. Oh no! Glömde beställa det idag! 
Så här gör du: Det här är lätt. Mät upp allt i en stor form eller långpanna. Mojsa sönder dadlarna så de blandas ihop med övriga ingredienser. Arbeta med händerna tills allt är blandat.
(null)
 In i 50-100 graders ugn några timmar, Rör om ibland. Är det på kvällen stänger jag av ugnen och låter de vara kvar på eftervärme. Så sätter jag på ugnen på morgonen igen. 
Jag brukar göra mycket åt gången och förvara i tätslutande burk i kylen. Hampafrön härsknar lätt annars och då smakar de inte gott kan jag lova. Härsket fett låter vi bli. Det vill kroppen inte ha. 
Denna är god på yoghurt eller kvarg med bär. Den är ljuvlig med hemmagjort äpple och lite mjölk eller att strö på vissa desserter! Nötter lägger jag i efteråt där så önskas.


Halvera receptet om du vill göra mindre. 
Gott från Heidi☀️