Heidis vitaminbomber! God aroniapure. Raw.
(null)

 När en idé vaknar i huvudet gällande mat sätter alla sinnen till. Jag bara måste pröva tanken. Annars vet man inte hur det blir. 
Jag ville göra en nyttig god pure till frukostgröten. Vitaminbomber!  
Wow!
När man har det nyttigaste bäret av alla växandes i närmiljön måste man ju ta hand om det. Det är coolt! Det slår tex gojibär och granatäpplen i hästlängder i antioxidativ kapacitet! 
Utan socker och med kärv aronia...hmmm..tanke, smak, känsla, tanke,  smak, känsla, tänk, känn och smaka. Vilken rolig utmaning! Det här blev supergott! 
Här är mitt recept:
2 dl nästan helt tinade aroniabär
1 dl nästan helt tinade svartavinbär
Kör till en pure i matberedare och tillsätt:
3 msk honung (eller mer...eller mindre. Smaka av!)
1/2 msk ekologisk ceylonkanel
1 tsk zestad färsk ingefära
1 msk chiafrön
Blanda och låt svälla i kyl 10 min.
(null)
Fyll ett isfack med purén så har du färdiga portioner att ta fram till gröten. Per portion går det ca 3,2 ml honung efter min sötning, det är inte ens en tsk och honung är nyttigt så det känns helt ok. Aronia är strävt så gott att söta lite.  Nyttigt ska vara gott också. Det är viktigt! Provsmaka för du kanske vill ha sötare. (Jag är van att inte äta så sött) In i frysen med fryspåse runt! 

(null)

När kuberna fryst får man loss dem genom att sticka en matkniv i sidan av varje kub. Förvara i påse i frysen (eller behåll dem i isfacket). På morgonen tar du en kub superkraft och lägger i den varma gröten. Den tinar snabbt. Så gott så man vill ha två kuber! Nästa gång får jag göra dem lite större. 
Gott även till naturell yoghurt, overnight oats eller kvarg. 
Massa antioxidanter från Heidi☀️
Boom! 
Avslutar med lite barndomsnostalgi! Minns att jag låg dubbelvikt av skratt varje gång denna kom upp: