Pimpa salladen med rödbeta!
(null)

När det inte är säsong för ätliga blommor som kan användas till dekoration brukar jag göra så här! Idén fick jag när jag köpte min mandolin. De där tunna skivorna borde man kunna göra en ros av. Det kan ju inte vara svårare än marsipanrosor! Sagt och gjort. Tanken funkade!
Lätt som en plätt. 

(null)

Tänk att denna rotfrukt kan bli lika vacker som ros! 

(null)

Använd mandolin och skär tunna skivor. Rulla en skiva och bygg på med fler tills du har en ros! Jättelätt! 

(null)

Visst ser det pampigt ut! En grön grönkålssallad pimpad med nyttiga röda rosor.

Tips är att mixa grönkålen i matberedare. Då blir den lätt att äta. Blanda med det du tycker passar gott till och häll på en god vinegrett. Dekorera och tryck ner rosorna försiktigt i salladen.  Snygg kontrast mellan grönt och rött tycker jag! Nu kan du leka Ferdinand... stoppa näsan i buketten och bli härligt röd under näsan!  
Extra plus är att rosorna lockar barnen till att äta denna nyttiga rotfrukt! 
Testa! 
Fint från Heidi☀️