Gott till frökexen!


Jag brukar ha frökexen till tex ostbricka eller med någonting annat gott. Här är några favoritkombinationer!  

(null)

Nu när det finns hallon att plocka! Det är vardagslyx att bara breda ett lager naturell färskost med några hallon på och bara mumsa på direkten. 
En annan ruskigt god smakkombination är en grov ekologisk tahini med ringlad dadelsirap på.

(null)
 
Sedan är det alltid gott med getost och ringlad honung. Helst ska det vara rund chèvre men det hade jag inte hemma. 
Blåmögelost med torkat skivat fikon på är också väldigt, väldigt gott. Jag skivar alltid torkade fikon till ostbrickor istället för fikonmarmelad som jag personligen tycker är så översött så smaken nästan försvinner. Den naturliga egna sötman räcker och är så mycket godare till. 

(null)

Ibland tar jag hummus och har jag Zhug hemma är det med några droppar olivolja vansinnigt gott! Recept på Zhug kommer imorgon! Det är en sås från Jemen smaksatt med färsk koriander, vitlök och grön chili!  Servera på plats och ät genast så kexet inte mjuknar. 
Mums från Heidi☀️