
Här är en enkel frukost men nyplockade bär, naturell kvarg, nötter med lite ringlad försommarhonung. Nu plockas bär för fullt och fryses in så denna vardagslyx kan bestå ett år framöver.
Gällande hallon känns det
så mycket bättre att plocka egna i vetskap av att de frysta importerade kan ha bevattnats med avloppsvatten. Då är det värt att stå ett tag i hallonsnåren. Eller hur?
När jag var liten berättade min mamma ofta en saga ur minnet som jag älskade. Mormor berättade den i tidigare generation och jag har fört den vidare till mina barn. Tänker på det när jag står där i mina hallonbuskar. Hallonmasken, skriven av Zacharias Topelius. Den har ett fint budskap så googla efter sagan om du är nyfiken. Zacharias var en finlandssvensk författare från 1800-talet. (När du sjunger: sov du lilla videung så kan det vara kul att veta att det är en gammal text från 1800-talet skriven av denna man)
Nu till kvargen. Den smaksatta med sötningsmedel smakar ärligt inget vidare. Oftast står det utan tillsatt socker på etiketten och det låter ju bra. Men utan tillsatt socker betyder egentligen att produkten innehåller någon form
av artificiellt sötningsmedel som framkommer i den finstilta innehållsförteckningen och den läser inte alla. Jag vill inte att peka ut vad som är rätt eller fel men jag tycker att det ska vara lätt för konsumenter att lätt
kunna göra egna medvetna val. Utan tillsatt socker borde ju vara den naturella osötade rent språkligt tolkningsmässigt. Det rakaste hade varit om det klart och tydligt stod sötad med det produkten nu är sötad med.
Den med socker är ofta väldigt mycket socker i. Jag kör den naturella laktosfria. Den naturella kvargen kan vara sträv och tråkig men den blir vad man gör den till.
Tillbaka till bären...
Passa på. Ut och plocka! Heidi☀️