Matiga kikärtspannkakor! Glutenfritt.
(null)

Alltså kikärtsmjöl! Vad grymt detta är! Beställde just mer från recomarket. 6 paket för i detta hem går detta mjöl åt snabbt. Just nu har de halva priset på skafferivaror. 
Idag gjorde jag kikärtspannkakor. Till 4-5 pannkakor, ekologiska ingredienser: 
2 dl mjölk
2 dl kikärtsmjöl
1 ägg
1/2 tsk salt
Lite mortlad torkad rosmarin och rosépeppar 
25 g smält äkta smör
Vispa till en smet och låt svälla en liten stund. 
Använd en bra panna avsedd för pannkakor, kolstål är bra tex. Du behöver en bra stekspade att vända dem med också. Inte lika lätta att steka som vanliga men inte så jag avråder från att göra dem. Tvärtom. Gör! Bara gör!

(null)

(null)

Mums! 
Ta en liten klick smör i pannan för varje pannkaka och följ/skrapa med stekspaden mot botten om den fastnar lite på något ställe...tills den lossar när du vänder den. 
Just ja. När smeten sväller gör du detta: Börja med att skiva några ekologiska tomater och mozzarellaost. Skölj lite persilja och hacka några salladslökar. Ta fram flytande honung och flingsalt. Har du inte salladslök funkar garanterat fint skivad rödlök. 
Pannkakorna är supergoda när de är nystekta och varma. Den varma runda smaken av kryddorna kommer fram så gott då. Rosmarin, say no more vad gott! 


Kalla blir det inte alls samma smaksensation.
Så.. när pannkakorna är klara lägg på allt det där andra gottiga, Strö lite havssalt över och ringla lite honung över. Rulla ihop, ät med händerna och njut! 
Gott från Heidi☀️