Får jag fresta med en svampomelett med zucchini?
(null)

Mums vad gott detta är. Gör svampstuvningen så här:
1. Ut i skogen 
2. Plocka Karljohansvamp. Det finns massor nu. Plocka bara det du är säker på. Vid minsta osäkerhet avstå. Ta fina exemplar och se efter att svampen inte har gul svampsnylting. Det är en parasitsvamp som ofta angriper just stensopp. Plocka inga Karljohansvampar med jättetjock fot och förkrympt huvud, det ska inte vara några gula fläckar på foten och inte ett camenbertliknande ludd på svampen. Då kan du bli magsjuk. Angripna partier går inte att skära bort. Svampen är otjänlig. Googla. 
No problem ändå. Skogen är full av stensopp och nu finns massor av fina i primörstadium, fasta och fina. Ta dem! 
2. Rensa svampen noga. Insektsangrepp skärs bort. 
(null)

(null)
3. Lägg i panna och stek tills svampen släppt vätskan och den dunstat i pannan. När vätskan är borta tillsätt smör, svartpeppar och salt. Häll på en skvätt grädde. Red lite kikärtsmjöl ( svårt att ange mått då jag inte vet hur mkt svamp du har men ca 1-2 tsk med samma mängd vatten som tidigare nämnd grädde och blanda i. Blir den för tjock späder du bara. Häll i en skvätt tamari och puttra en liten stund. 
4. Skiva några tunna zucchiniskivor och stek i smör tills de blir mjuka, de ska vara följsamma när du sedan viker omeletten. I med lite smör till så omeletten inte fastnar. 
5. Vispa ihop 3 ägg med en liten skvätt kallt vatten, en nypa svartpeppar och en nypa salt. Slå äggblandningen över zucchinin och ha medelvärme på plattan. När äggen börjar stelna något lägger du svampstuvningen på ena halva samt lite skivad rödlök och några skivor ost på den andra halvan. Är det rinnigt kvar på omeletten tippa pannan något och gör lite plats i kanten med stekspaden. Ta stekspaden under omeletten på sidan med ost och vik över svampen. Skjuv försiktigt omeletten på ett vackert fat genom att tippa pannan och med hjälp av stekspaden. 


(null)

Bilden blev mörk men detta var min kvällsmat och det räckte även till dagens lunchlåda! Ljuvligt gott från Heidi☀️