
Som jag skrev i tidigare inlägg innehåller rosenkvitten ruskigt mycket pektin! Börja med att plocka rosenkvitten och koka purén.

Beskrivning finns här.
Det är verkligen hardcore att få till typ geléhallon fast med äkta vildhallonsmak på endast rosenkvitten, hallon och råsocker. Det du behöver köpa är ekologiskt fairtradesocker. Resten kan du plocka ute i naturen.
Visst är det coolt!
Här kommer mitt recept:
1,5 dl rosenkvittenpure
1,5 dl frysta hallon
Koka ihop under omrörning tills det blir tjocka stora bubblor. Tillsätt sockret och koka en stund tills du anar stt det kan stela till gelé. Det går ganska fort. Du ser på skeden. Passera bort hallonkärnorna i en sil med hjälp av en sked.
Häll marmeladen i en form med glatt yta. Jag tog en bunke i rostfritt stål. Låt svalna och ställ i kyl en liten stund.
(Skulle den inte stelna koka den lite till. Tillsätt ev lite mer socker)
Häll innan servering lite ekologiskt fairtrade strösocker på ett bakplåtspapper och vänd geléklumpen på detta. Skär i bitar.
Rulla dem i strösocker. (Sockret smälter efter hand men de håller sig bättre i kylskåp om några skulle råka bli över...vilket jag inte tror. Haha! Mums)

Visst är det en liten sockerbomb men det är nog värre med det godis man köper i affären. Dessutom mycket godare! Gelatin slipper du också. Istället får du nyttigt pektin! Ibland får man gotta till det.
Naturligt gott från Heidi