Ugnsrostade kikärtor. Gott som snacks!
(null)

(null)

Det här är gott! För stora och små. Man kan smaksätta precis som man vill. 
Min favorit är vitlök, ekologisk torkad gurkmeja, ekologiskt paprikapulver och himalayasalt. 
Skölj ett paket kokta ekologiska kikärtor och låt rinna av.
Häll upp olivolja eller rapsolja på ett bakplåtspapper. 
På med kryddor, pressad vitlök och salt. 
2 klyftor vitlök
1/2-1 tsk gurkmeja
1/2-1 tsk paprika
1/2 tsk salt
Mojsa ihop allt med händerna så det blandas och in i ungen på 150 grader. Du blir lite gul men vad gör väl det. Händerna är vårt bästa redskap, förutom huvudet och hjärtat förstås.  Skaka plåten ibland. Jag tar inte tid men uppskattningsvis ca 40-60 min. Ha koll under tiden. De ska få en knaprig yta men inte brännas. Du kan som sagt experimentera med vilka kryddor som helst. (Gurkmeja är svårt att få bort från textilier så ta någonting annat om du inte vill riskera fläckar) 

Gott från Heidi