
Det här brukar jag slänga ihop ganska ofta. Vitkålen ska ha kvar lite spänst och det ska vara mycket ingefära. Vitkål är både nyttigt och billigt. Rätten går som här att använda med rester av tex kyckling. Jag köper ekologisk hel kyckling
och lagar i ugn så har man mat för flera dagar. Här passar de lite fetare delarna bra. Vill du ka kycklingfilé köp färska, strimla och woka precis innan. Grönsaker tar man vad man har. Snåla inte med ingefäran. Överdriv den.
Mycket färsk pressad vitlök ca 4 klyftor
1 färsk röd chili, kärna ur och hacka.
Fräs en liten stund utan att det tar färg.
I med strimlad vitkål, så mycket du behöver.
Fräs i ekologisk rapsolja en kort stund. Lägg i
Solrosfrön
Sesamfrön
Skivad morot
Rester eller tillagat kött av något slag. Alternativt vegetariskt alternativ såsom bönor, kikärtor eller annat alternativ.
Krydda med
ekologisk grönsaksbuljong och
tamari tills du har lagom sälta.
I med babyspenat och låt den mjukna bara. Sist i med:
Färsk koriander!
Cashewnötter är gott i också.
Mums!
Nu blev inte bilderna de bästa då jag inte hade bra ljus men denna blogg ska vara enkel och i nuet är tanken. Två lunchlådor och mat för kvällen blev detta.

Jättegott från Heidi☀️