Lax med mynta och mynta med sardeller!
(null)

Tittut! Nu var det ett tag sedan jag skrev här. Dagarna springer ju ifrån en! Mamma vad hände med din blogg frågade min äldsta son i dagarna vid flera tillfällen. Du får inte ge upp så lätt. Jo men det här med att blogga var inte så lätt som jag trodde och det krävs tid. Men idag fick jag lusten att skriva ett inlägg. 
På vardagarna vill man ju att maten ska vara relativt lätt att laga, gå snabbt och samtidigt gjord så mkt från grunden det är möjligt. Enkel mat utan hundraelva ingredienser. Som vanligt tycker jag känslan är det viktigaste så jag skriver inga exakta mått. Provsmaka så hjälper dina smaklökar dig. Det är därför vi har dem! 
Du behöver: 
En laxbit per person
2 kvistar mynta per bit lax
Vitpeppar
Salt

Jag stod med laxbitarna och funderade, franska örter eller timjan...så såg jag myntabuketten på bordet, tog en kvist och flätade in den i laxen. Det måste ju bli gott med frisk mynta till fet fisk tänkte jag och det blev det! Ta två kvistar mynta till varje laxbit. Tryck igenom stjälken först ner och sedan upp igen så den sitter på plats. En på varje sida.

 

Stek i smör. Se till att myntan hamnar under fisken och får gotta till sig i fettet. Salta och peppra under stekningen. Servera citron till att pressa över fisken. 

(null)

Såsen hittade jag på av det som fanns hemma och den blev ruskigt god. 

Du behöver:
Ca 2 dl Gräddfil
Några msk majonnäs 
Finhackad rödlök (en liten)
Några sardeller, jag tog 4-5 st
Färska örter, jag tog två myntablad och lite timjan. Det funkar säkert med mynta o persilja eller dill också. Man tager vad man haver.  
Chilipeppar eller cayennepeppar
Salt
Pressad citron, en halv. 
Mixa allt utom löken i matberedare. Tillsätt lite timjan eller finhackade örter även efteråt samt den finhackade löken. 

Nu till potatisen. Finns det något tråkigare än skala potatis? Därför kan man faktiskt låta bli att skala den! Den blir ju faktiskt finare med skalet på och härmed skalar jag inte en potatis till i onödan. 
Snabbt, enkelt, lätt och gott från Heidi☀️