
Åh! Var ska jag ta ett snyggt kort nu då? Men...klänningen jag har på mig! Där passar den fint. Så blev jag sittandes med en hummus i knät!
Jag gör alltid hummus från grunden. Här tog jag:
500 g torkade kikärtor blötlagda minst ett dygn.
4 små rödbetor
7 vitlöksklyftor
4 skalade charlottenlökar i halvor.
Koka i 45 min. Spara spadet. Bort med lök och rödbetor. Lägg gärna rödbetorna i en skål med smör och salt och spara eller ät upp. Synd att slänga mat.
Följ sedan grundreceptet men med dessa mått.
1 tsk salt
1/2 tsk bikarbonat
Grundreceptet på tillvägagångssätt hittar du här.
De sista 5 minutrarna koka med 4 små rivna rödbetor.
Smaksättningen gjorde jag annorlunda också. Jag smakade och luktade mig fram på känsla av vad som fanns hemma.
2 dl kikärtor
Lime istället för citron
Lite kryddnejlika
Lite spiskummin
Salt
Tahini
Vitlök
Lite zestad färsk ingefära
Späd med spadet, där sitter mycket smak.
Sedan tänker jag att har man lagt ner så mycket jobb på en god hummus är den värd att spritsas och slå på en skvätt fin olivolja. Det blir väldigt vackert. Och varför inte dekorera med rödbetsrosor? Dessa gör du så här.

Denna tar jag med till mina vänner istället för en bukett rosor.
Gott från Heidi☀️