Äppelmos med Aronia
(null)
(null)

Så var det dags att göra äppelmos! Plocka, plocka, plocka. Det är rönnbärsmal på många äpplen i år men det är bara att skära bort! När jag stod här kom en rolig tanke...

(null)

Undrar hur det blir om man lägger i aronia? 
Now we talking!  

Kärvaste Aronia har hittat sin bästa kompis söta Äpplet. Lite yin och yang. Perfekt balans. Bästa kompanjonerna. Tillsammans får de smaklökarna att slå kullerbyttor och ögonen blir glada av färgen. Missa inte detta! Den kärva smaken trollar äpplet bort och aronian ger en frisk underbar smak, en liten ton åt blåbär nästan.


(null)

Jag var tvungen stt testa tanken. Skär bort det fula på äpplena, ta bort blomställningen i toppen och skaften. Kärnhus och skal kan vara kvar. Ta lite vatten i botten av kastrullen, i med äppelbitar och en näve frysta aroniabär i varje kastrull. Koka mjukt. Vänd med slev emellanåt. 

(null)

Kör i hushållsassistent med passertillsats så får du ett härligt rött, nyttigt och gott mos. Aronians nyttiga antocyanin ger den vackra färgen. Smaka innan du sötar. Jag behövde ytterst lite råsocker. Lite socker ger en mustigare smak. Till tre liter mos tog jag ca 0,5 dl ekologiskt fairtradesocker och två tsk fin flytande honung. Tillsätt honungen när moset svalnat så näringen finns kvar. 

Visst blev det vackert? Godare än vanligt äppelmos. Vrålgott! Nästa omgång tog jag mer aronia i. Alltså testa detta! Kolla färgen: 
(null)

Under tiden hittade jag Petters senaste platta! Han levererar kan jag säga! Det här är det bästa han gjort tycker jag. Djupa ärliga texter och grym bas. Mästaren på att sätta ord på känslor.  Så mäktigt! Han sjunger verkligen rakt in i kroppen. Den här är fin men lyssna på hela skivan. Wow! 

Gott från Heidi☀️