
Mina damer och herrar. Får jag lov att be om största...möjliga...tystnad...
Här presenterar jag den grymmaste desserten ever! Den är helt outstanding. När jag vill bjuda på någonting riktigt gott så vill jag bjuda på det här. Plommon i Madeira. Bara gör detta! Du kommer inte ångra dig. Det är en dansk dessert. Så god! Den
serveras med vispad grädde eller vaniljglass och gärna lite mandel som dekoration.

Jag fick plommon av min fina jobbarkompis igår. Alltså kolla! Fröken iver vill göra allt på en gång. Detta är lycka på fat! Åh! De är så vackra när den dimmiga ytan ligger kvar. Man vill titta länge. Detta plommon är min favoritsort.
Någon som vet vad den heter? Jag älskar mörka plommon. Lila, röda eller blå toner. Skalet ger sådan vacker färg på det man gör. Dessa plommon var härligt söta!
Jag har alltid önskat mig prunusservisen av Stig Lindberg. Blå plommon är ruskigt snygga.

Kolla färgerna. Man blir ju glad! Jag kallar det färgterapi.
Dela plommonen och kärna ur dem. Om du börjar med att skära längst skåran och runt brukar det gå lätt. Det är nästan som plommonet visar var du ska skära för att få ur kärnan.
Jag tog 60 plommon. Hade jag haft fler hade jag lagt i så många det bara gick. Lägg i en burk med tätslutande lock. De ska ligga täckta av lagen.

Här är mitt recept:
Koka ihop:
Madeira, (en liten flaska, (Colombo madeira, 375 cl. Annan funkar också)
3 dl vatten
5 st hela kardemummakapslar
Tillsätt:
5 dl råsocker (ekologiskt fairtrade)
1 krm vaniljpulver.
Rör tills sockret löst sig.
Häll den heta lagen över plommonen. Har du plommon över och de får plats lägg i mer för detta är gott! Stäng burken och vippa den försiktigt så alla plommon hamnar under lagen. Låt svalna och ställ i kylen ett dygn.
Fördela plommonen i mindre frysförpackningar anpassade efter den mängd du tror går åt per tillfälle. Ta bort kardemumman. Slå över lagen och frys in. Nu kan du överraska vänner och familj med råge! Mums!
Tina långsamt till användning. Alltså ta fram i tid. Ingen micro. Koka och reducera lagen till en sirap och lägg varsamt i plommonen det sista. Vänd dem försiktigt i den tjocka lagen så de blir varma. Servera med glass eller grädde. Jag
lägger plommon på en topp glass och skedar sirapen över. Sedan på med mandeln!

Vill ni ha en riktigt god krämig glass kan jag överraska med att Lidl har grymt god vaniljglass! Den är vackert vaniljgul med vaniljpluppar i. Förpackningen ser ut så här.

Idag var jag trött när jag kom hem från jobbet. Det här var riktigt skönt. Provsmaka plommonen och en kopp kaffe i lugn och ro. Återhämtning.

Ut och plocka plommon nu!

Mums från Heidi☀️