Godaste bullfyllningen!
(null)

Kanelbullens dag. Sicket påhitt! Jag har aldrig fattat grejen med alla dessa kakdagar. Kanelbullens dag, semmeldagen, kladdkaka  s dag osv. Japp, idag ska alla i Sverige äta kanelbullar för att alla andra gör det. Hm..
Dessvärre har mina barn blivit besvikna några år i rad. Har du inte köpt några kanelbullar? 
Oj, just det ja. Det var den dagen idag. 
Igår bakade jag. Kanelbullar! Glädjen var stor hemma och det blev mys med nybakade bullar och mjölk till kvällsmat. 
Idag ska vi äta kanelbullar.
Köpta kanelbullar är inte gott men hemmagjorda är någonting helt annat. De köpta är ofta för söta. Jag ville åt den smetiga fyllningen fast med god sötma. Dadlar visade sig vara perfekt till detta! 
Så här gör du: 
Följ ett klassiskt bullrecept gällande degen. Använd äkta smör, lantmjölk och fairtrade råsocker samt ekologiskt vetemjöl. 2 tsk kardemumma ska det alltid vara i en bulldeg också. 
Jag gör en egen påhittad fyllning:
Mixa:
15 urkärnade dadlar 
150 g rumstempererat smör ( det funkar också med neutral olja för den som vill göra veganska. Späd med olja tills smeten är lagom bredbar. 
2 krm vaniljpulver
Blanda i: 
3 msk ekologisk OBS! ceylonkanel.  
På bullarna tog jag råsocker. Jag tycker det är både godare och snyggare än pärlsocker. 

Gällande  kanel är det bra att välja ceylonkanel. Den vanliga kanelen innehåller mycket kumarin som är giftigt i hög dos. Ceylonkanel är den äkta kanelen och den har inte alls samma mängd kumarin. Dessutom är den sötare och mycket godare i smaken! 


En annan god fyllning jag brukar göra de få gånger bullar bakas är:
Smör, rostade hasselnötter och vit choklad. Rosta hasselnötterna i ugn och gnid av skalen. Grovhacka. Bred på smör över utkavlad deg. Riv på rikligt med vit choklad och strö över nötterna innan degen rullas ihop. De bullarna är vansinnigt goda! 
Den kan man göra om man vill göra bullar utan kanel! Någon dag när du känner för att baka bullar! Gott från Heidi☀️

(null)